Снимка trafficnews.bgСпасителите на този плаж се чувстват като пъдари. Вероятно е така

...
Снимка trafficnews.bgСпасителите на този плаж се чувстват като пъдари. Вероятно е така
Коментари Харесай

Код “мъртво вълнение“! Пловдивски спасители са отчаяни, надценяващите силите си не свършват

Снимка trafficnews.bg

Спасителите на този плаж се усещат като пъдари. Вероятно е по този начин освен на къмпинг " Смокиня ". Тук масово се нарушава възбраната за къпане, аленият байрак не плаши плажуващите. Вижда се и от фотосите, които ни изпратиха пловдивски спасители. Според тях чужденците се преценяват повече със възбраните, в сравнение с българите. А нашенците единственото, което може да ги изкара от морето, е като се удави някой и видят колите за спешна помощ, пише  trafficnews.bg.

Такова е положоението на „ Смокиня “ - къмпинг, намиращ се на 3,5 км южно от Созопол, сред къмпингите „ Каваци “ и „ Веселие “. А това е едно от 17-те места на нашето Черноморие, евентуално рискови поради мъртво неспокойствие.

" Не знаем за какво хората надценяват силите си и не съблюдават указанията ни ", чудят се спасителите. Това може да се окаже доста рисково, изключително в случай че не са напълно във форма, че да се опълчват на вълната. А при мъртво неспокойствие морето наподобява умерено на повърхността, само че изпод има вълна, която тегли във вътрешността. И не всеки и не всеки път може да го реши авансово.

По традиция началото на август морето е най-опасно, тъй като тъкмо тогава стартира по този начин нареченото мъртво течение. От Национален институт по метеорология и хидрология към този момент обясниха, че предпоставките за него към този момент са налице – от няколко дни има непрекъснат вятър от север-североизток, което е причина за огромна дължина на вълната. По Южното Черноморие след Созопол мъртво неспокойствие към този момент има.

Чудно ли е тогава, че бурното море на Южното Черноморие взе две нови жертви? В петък, към 20:30 часа е получен сигнал, че млада жена се дави на централния плаж в Созопол. Тялото й е изхвърлено на брега няколко минути по-късно, а пристигналият на място медицински екип не е съумял да направи нищо, само е установил гибелта на 29-годишната дама - немска туристка. Същият ден, само че няколко часа по-късно - в 23:30 часа в Китен на плаж " Атлиман се е удавил 62-годишен чешки екскурзиант. 

Жертвите на морето през това лято към този момент са над 10.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР